2-oji „Šėltinio” gimtadienio diena

Šiandien Šiaulių Jovaro Progimnazijoje vaikų ir jaunimo tautinių šokių ansamblio „Šėltinis“ vadovai mokyklos vaikams vedė integruotas pamokas „Lietuvių liaudies šokis – kas tai?”Jovaro mokyklos šokėjai šoko savo bendraamžiams, kvietė juos kartu pašokti. Violeta Laugalienė supažindino visus su tautiniu kostiumu, spalvomis, detalėmis ir jų reikšme lietuviškoje pasaulėžiūroje. Pasakojo apie lietuvių tradicijas, papročius. Šokių vadovė buvo sužavėta auditorijos įdėmiu edukacinės programos stebėjimu, kadangi šiuolaikiniai paaugliai, dažnai bodisi lietuviškumu, tautiškumu.
Kalbėjo apie pagarbą savo šaliai, kultūrinėms vertybėms. „Jeigu šiandien bent vienam vaikui suspurdėjo širdis, išgirdus lietuviško šokio muziką, pamačius lietuviško tautinio kostiumo spalvas – tai parodo, kad mūsų pastangos, įdirbis nenueina veltui”, – taip teigė 35 metus šokio meno mokanti „Šėltinio“ vadovė Violeta Laugalienė.
Šokėjų klasių moksleiviai ne tik sukasi ant parketo, bet ir sugeba galynėtis protų kovose. Tai buvo šios dienos antrasis renginys: Didždvario gimnazijos auklėtiniai paruošė netradicinius klausimus, susijusius su kolektyvo istorija, kelionėmis bei įsimintinais įvykiais. Moksleiviai buvo suskirstyti į komandas pagal įvairias amžiaus grupes, todėl žinių pranašumo nei vieni neturėjo. Azartiškas žaidimas buvo vainikuotas didelėmis picomis.
Nekantriai laukiame kitų šios jubiliejinės savaitės renginių bei emocijų. Rytoj tėveliai, broliai, sesės ir kiti artimi žmonės turės galimybę matyti šventini koncertą jau kultūros rūmuose. Po kurio turės galimybę pabendrauti, paskanauti skruzdėlyno ir pasidalinti įspūdžiais.

Indra Malinauskienė