Etikos tarpmokyklinis projektas „Bendraminčiai – 2016“, Naktigonės tema „Menas tobulėti“

Šiaulių Jovaro progimnazijoje balandžio 22-23 d. vyko jau tradicija tapęs etikos dalyko tarpmokyklinis projektas „Bendraminčiai“. Projekte dalyvavo 6 bendrojo lavinimo mokyklos: Šiaulių Jovaro progimnazijos mokiniai ir mokytoja Genė Mikoliūnienė, Šiaulių Gytarių progimnazijos mokiniai su mokytoja Dalia Urbonavičienė, Šiaulių Didždvario gimnazijos mokiniai ir mokytoja Sigita Petrutienė, Šiaulių Rėkyvos progimnazijos mokiniai, Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos ir Radviliškio V. Kudirkos pagrindinės mokyklos mokiniai su mokytoja Ala Beliajeva. Renginio atidaryme projekto dalyvius pasveikino ir sėkmingos veiklos palinkėjo progimnazijos direktorius Arvydas Kukanauza.Šiais metais projekto tikslas – ugdyti komandinio bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius. Todėl visą naktį vyko aktyvi mokinių veikla, kurioje kiekvienas mokinys turėjo galimybę atsiskleisti įvairiomis saviraiškos formomis. Šiaulių Jovaro progimnazijos mokiniai ir mokytojai organizavo žaidybines situacijas, muzikinę programą. Veiklas organizavo ir patirtimi dalinosi žurnalistas ir menininkas Gediminas Beržinis. Jis projekto dalyviams organizavo edukacinius užsiėmimus, kurie orientuotų vaikus sėkmingam bei kūrybiškam veikimui bendraamžių tarpe ir visuomenėje, padėtų jaunimui laisvai skleisti savo individualybę. Dalyviams atsiskleisti ir plėtoti kūrybines galias, ugdant meninę ir estetinę kompetenciją, padėjo šokių pamokėlę vedęs Šiaulių J. Janonio gimnazistas Kipras Šivickas su šokių grupe bei Lauros Remeikienės vadovaujamos „Saulės SMS“ grupės dainininkės. Šaulių sąjungos atstovai mokiniams pristatė sportines estafetes, kuriose suteikta galimybė pademonstruoti judrumo ir lankstumo gebėjimus, kūno kultūros mokytoja Ilona Grušienė parengė orientacines varžybas.
Įvairi kūrybinė, meninė veikla skatino dalyvius kuo aktyviau įsitraukti į programą ir išbandyti savo asmeninius gebėjimus. Dalyvaudami projektinėje veikloje mokiniai tobulino iniciatyvumo ir kūrybingumo kompetencijas, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, pasidalino savo patirtimi ir idėjomis.
Projekto koordinatorė etikos mokytoja Genė Mikoliūnienė nuoširdžiai dėkoja mokytojams padėjusiems organizuoti renginį: kūno kultūros mokytojai Ilonai Grušienei, geografijos mokytojai Aušrai Mendelienei, etikos mokytojai Ritai Toleikienei, istorijos mokytojai Vaidai Vinogradovaitei, socialinei pedagogei Giedrei Kaminskaitei, UK mokytojai Viktorijai Būdvytytei, vokiečių kalbos mokytojai Linai Juškevičienei.

Parengė Genė Mikoliūnienė