Mokymo patirties dalinimasis etikos pamokose

Jovaro progimnazija ir Daukanto gimnazija bendradarbiauja ne tik įgyvendindamos projektus ar organizuodamos bendrus renginius, bet ir vykdydamos patirties sklaidą dalyko mokymo, pamokos organizavimo kontekste. Š. m. gegužės 2 d. Jovaro progimnazijoje etikos pamoką etiketo tema 8c klasei vedė Daukanto gimnazijos etikos mokytoja ekspertė Inga Vainorienė. Pamokos metu mokytoja demonstravo grupinio darbo veiklas, taikė „Pasaulio kavinės“ metodą, kuris suteikia mokiniams galimybę bendradarbiauti, moko prisiimti atsakomybę už prisiimto darbo kokybišką atlikimą, ugdo viešojo kalbėjimo įgūdžius. Mokiniai remdamiesi savo patirtimi ir taikydami gautas žinias aptarė etiketo paslaptis.
Atsakomasis vizitas įvyko gegužės 3 d. Etikos mokytoja metodininkė Rita Toleikienė vedė pamoką 12 klasės gimnazistams tema „Visuomenė, kultūra ir pilietiškumas“.
Tokio pobūdžio bendradarbiavimas padeda mokytojams tobulėti ir gerinti pamokos kokybę. Tikimės, kad vykstantis ilgametis mokytojų bendradarbiavimas įkvėps naujoms veikloms ir projektams.
Daugiau skaitykite www.daukantas.lt