Vieni kitus sveikino juventiečiai ir jovariečiai

1990 kovo 11 d. Lietuva paskelbė atkurianti savo Nepriklausomybę. Šiandien mes esame laisvi ir tuo didžiuojamės. Kovo 11 – osios šventė simbolizuoja Lietuvos vienybę ir dvasią. Tai diena, kuri liudija – esame stipri tauta, laisva valstybė. Todėl šiandien, Vydūno žodžiais tariant: „Kiekvienas žmogus savo tėvynės turi ieškoti savo širdyje“. 2017 m. kovo 10 d. Šiaulių Jovaro ir Šiaulių „Juventos“ progimnazijos meniniai kolektyvai dalyvavo koncertinėje mainų programoje. Su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena juventiečiai sveikino jovariečius, o jovariečiai – juventiečius. Jovaro progimnazijoje vykusiame koncerte skambėjo Lietuvos respublikos himnas, atliekamas jaunių choro „Melodija“, visus sveikino progimnazijos direktorius Arvydas Kukanauza. Scenoje pasirodė vokaliniai ansambliai „Vėtrungė“, „Kvarta“, solistas Armantas Gružas, fleitininkų ansamblis „Dominantė“, smuikininkų ansamblis, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos solistas Deividas, jam pritariantys Dominykas ir Elzė. Už bendradarbiavimą ir nuostabią muzikinę programą dėkojame neformaliojo švietimo skyrių vedėjoms Jūratei Ančerevičiūtei, Violetai Juodpusienei, meninių kolektyvų vadovams bei mokiniams.
Tuo pačiu metu „Juventos“ progimnazijoje visus savo nuotaikingu, spalvingu pasirodymu, skirtu Tautinio kostiumo metams, džiugino Jovaro mokyklos tautinių šokių ansamblis „Šėltinis“. Iškilmingai nuskambėjus Lietuvos respublikos himnui, visus pasveikino progimnazijos direktorius Vytautas Girčius, dėkodamas koncerto organizatorei Genutei Mikoliūnienei, ansamblio vadovams Violetai ir Romualdui Laugaliams, klasių vadovams, šokėjams.
Lietuvių tautos kultūrine patirtimi grindžiamas kūrybingumas, tradicinės dorovės normos, tautinė ir pilietinė savimonė. Esame laisvi, tad mylėkime savo šalį ir puoselėkime tradicijas.

Koncertų organizatorės G.Mikoliūnienė, J.Ančerevičiūtė