Projektas „Bendraminčiai“ – naktis progimnazijoje

Gegužės 12 – 13 dienomis Šiaulių Jovaro progimnazijoje vyko tarpmokyklinis etikos projektas „Bendraminčiai“ – naktis progimnazijoje, kuriame dalyvavo: Šiaulių „Rasos“ progimnazijos mokiniai ir mokytoja Inga Petrukonienė taip pat Šiaulių Didždvario gimnazistai ir Šiaulių Sondeckio menų gimnazijos mokinės bei mokytoja Sigita Petrutienė, Šiaulių Salduvės progimnazijos mokiniai ir mokytoja Nadežda Balaščenkova, Šiaulių Rėkyvos progimnazijos mokiniai bei mokytojos Rūta Dambrauskienė ir Ilona Kievišienė, Šiaulių Jovaro progimnazijos mokiniai ir mokytoja Genutė Mikoliūnienė. Renginyje dalyvavo ir pravedė netradicinius žaidimus bei įvairias pramogines veiklas Lietuvos moksleivių sąjungos atstovai. Vakaro pradžioje visus pasveikino ir geriausių patyrimų palinkėjo progimnazijos direktorius Arvydas Kukanauza. Charizmatiškas ir emocionalus šokių mokyklos „Extreme“ vadovas Darius Marcinkus dalyvius pakvietė pasimokyti šokio meno, kuris sukūrė gerą mikroklimatą ir puikių emocijų. Programoje dalyvavo Aikido kovų meno ir jogos instruktorius Rokas Leonavičius, kuris papasakojo savo sėkmės istorijas, kelionių įspūdžius bei sportinius pasiekimus. Šokių būrelio vadovė Greta Šveikauskaitė bendraminčius pakvietė į tautinių šokių pamokėlę, vėliau visi skubėjo į sporto salę, kurioje kūno kultūros mokytoja Ilona Grušienė organizavo sportines estafetes. Po energingų užsiėmimų progimnazijos mokinių seimo narės organizavo proto mūšį, orientacines varžybas, loginio mąstymo žaidimus taip pat chorų karų varžytuves. Apibendrinant veiklas mokiniai rašė draugystės laišką.
Bendraminčiai, draugai ir pažįstami – atsisveikindami linkėjo vieni kitiems geros kloties ir iki pasimatymo kitais mokslo metais.
Už bendradarbiavimą dėkojame: istorijos mokytojai Vaidai Vinogradovaitei, ugdymo karjerai mokytojai Viktorijai Būdvytytei, etikos mokytojai Ritai Toleikienei, socialinei pedagogei Giedrei Kaminskaitei.

Etikos mokytoja ir neformaliojo ugdymo organizatorė G. Mikoliūnienė